Informatie

Alle informatie voor u overzichtelijk op een rijtje

Wat is er verder op motorcamping De Berkenhof

Op de camping zelf is een eetcafè. Het gebouw waarin het eetcafè is gehuisvest is een oude school geweest en is gebouwd in 1908. Het heeft een mooie historische uitstraling door zijn bijzondere gevels en bouwstijl. Het gebouw is door de eigenaar zelf in 2000/2002 eigenhandig gerestaureerd.

Het gebouw stond bekend als “Alte Schule“. De inrichting is een combinatie van country en biker cafe. Het wordt uitsluitend ten behoeve van de motor arrangementen gebruikt welke van tevoren gereserveerd dienen te worden. Individueel kunt u hier meestal gewoon aan deelnemen, informeer voordat u komt echter eerst of het voor betreffende dag of weekend ook mogelijk is. Buiten deze weekenden om is het eetcafë gesloten, dit geldt overigens ook voor de camping.

Tijdens de arrangementen kunnen diverse activiteiten georganiseerd worden. Zoals bierkrat stapelen, luchtbuks schieten, klootschieten, darten en country line dancing. Ook kunnen wij op verzoek eigen georganiseerde activiteiten begeleiden.

Op 400 meter vanaf de camping ligt het dorpje Wielen met ongeveer 650 inwoners, voor het merendeel Nederlanders. hier is een kleine supermarkt en ijzerwarenhandel en tankstation.

Achtergrondinformatie

in 2005 zijn we begonnen als motorvriendelijke camping en vonden we hierin onze passie. Dit gaf ons zoveel voldoening dat we verder wilden als volwaardige motorcamping, wat we nu dus al doen vanaf 2007. Een extra stimulans was het feit dat er in Nederland maar weinig lokaties zijn voor motorrecreatie en dat terwijl Nederland toch een echt motorland is met heel veel motorclubs. De meesten onder hen willen niet al te ver weg, maar toch lekker uit zijn in een ander gebied cq omgeving en waar kan dat beter dan net over de Nederlandse grens in Duitsland. Zo dicht bij maar toch het idee dat je ver weg bent. Het landschap biedt heel veel mogelijkheden voor motorrijders en er zijn voldoende weggetjes om te toeren. Wij kunnen ook altijd gegarandeerd een lage prijs aanhouden dit omdat we allemaal een vaste baan hebben en niet hoeven te leven van de camping, we zien het als vrije tijds besteding en doen het graag, zo heeft ieder zijn hobby.

Zie ook:

Belangrijk!

Bij ons is het niet mogelijk om doordeweeks te verblijven. Enkel het Weekend arrangement is mogelijk.